YOGALESSEN

  • Tijd: op afspraak, een les is 1,5 uur
  • Kosten: 10,00
  • Aanmelden: bij Esther (06 5112 2341)
  • Locatie: in het voedselbos

Lieve bezoekers en toekomstige bezoekers,

Via deze weg wil ik aandacht vragen voor de Kundalini yogalessen die te volgen zijn in het Voedselbos. Deze lessen worden gegeven door mij, Esther Duvekot, geboren en getogen op Texel. Weggeweest voor diverse studies, maar sinds een jaar of drie weer terug op dit mooie eiland. 

Vele jaren geleden heeft deze vorm van yoga mijn interesse gewekt. Sinds mijn studietijd in Haarlem, zeker 10 jaar terug, ben ik er bekend mee geraakt en het heeft me nooit meer losgelaten. In 2018 ben ik begonnen met de Kundalini Yoga Teacher Training Level 1 in Volendam. Deze heb ik inmiddels succesvol afgerond en geef sinds de zomer les. Mijn eerste lessen op Texel waren hier, in wat nu het Voedselbos is. Sinds oktober is daar de Waldhoorn in Den Hoorn bijgekomen. Sinds januari dit jaar ben ik begonnen met een driejarige opleiding tot Karam Kriya Consultant. Binnen de Kundalini yoga een stroming genaamd Numerologie. Om vervolgens mijn kennis uit te breiden met de Kundalini Yoga Teacher Training Level 2.

Kundalini yoga is kortgezegd de yoga van het bewustzijn. Kundalini yoga geeft je de tools om je beperkingen te doorbreken, zodat je jouw volle potentieel kan benutten, fysiek, mentaal en spiritueel. Kenmerkend zijn de dynamische oefeningen, de aandacht voor de adem en het gebruik van klank (mantra's). Iedere les is uniek en gekozen op thema. Een Kundalini yogales is opgebouwd uit de volgende onderdelen: intunen met mantra, warming-up, yoga set/kriya, ontspanning, meditatie (in stilte of gezongen) en afsluiting met mantra. 

Wellicht is hiermee je interesse gewekt en wil je meer weten of eens een les proberen? Neem dan zeker contact met mij op. Wie weet tot ziens in een van mijn lessen!

vandaag geopend tot 17:30 uur

  • Middellandseweg 4, Oudeschild, Texel
  • 1 mei - 1 november
  • Maandag - Zaterdag
  • 9.30 - 17.30 uur
  • Gratis entree

PLUKDAGEN

Je eigen fruit oogsten kan op plukdagen in het voedselbos. Mandjes en bakjes zijn verkrijgbaar bij de kassa, de oogst kost 7,- per kg. De komende tijd zijn aardbeien-plukdagen wekelijks van maandag tot en met zaterdag.

TERRAS EN BOERDERIJWINKEL

Fruit, noten, kruiden en groenten uit het voedselbos worden dagelijks door ons geoogst en verwerkt. Geniet hiervan op het binnen- en buitenterras of koop deze oogst in onze boerderijwinkel.

OP AVONTUUR IN HET VOEDSELBOS

Ren, klim en kruip over het kabouterpad (geschikt voor kinderen tot 10 jaar) of wandel, geniet, relax en ontdek wat er allemaal groeit in het voedselbos.

RONDLEIDING (TICKETS)

Kom meer te weten over het voedselbos tijdens een rondleiding met aansluitend een proeverij. Rondleidingen kunnen op dit moment nog niet geboekt worden.