veelgestelde vragen

Moet ik entree betalen voor het voedselbos?

Het voedselbos is gratis toegankelijk. Alleen voor rondleidingen (na de zomervakantie) hoeven tickets gereserveerd te worden.

Wanneer is het Voedselbos geopend?

Het Voedselbos met alle activiteiten en de boerderijwinkel zijn tussen 1 mei en 1 november geopend. Van maandag tot en met zaterdag, 9.30 uur tot 17.30 uur.

Wanneer kan ik plukken?

Zelf fruit oogsten in het voedselbos kan op plukdagen. Kijk op de homepagina voor wanneer deze plukdagen ingepland staan.

Is de tuin toegankelijk voor mindervaliden?

Ja, de gehele tuin is voorzien van verharde en verbrede paden en doorgangen. Er is een aangepast toilet aanwezig.

Zijn huisdieren toegestaan in het Voedselbos?

Ja, deze dienen te allen tijde aangelijnd te zijn vanwege de loslopende kippen, konijnen, katten, vogels en andere dieren. Er is geen hondentoilet aanwezig in het Voedselbos.

Wij willen als groep het Voedselbos bezoeken, kan dat?

Het wordt zeer op prijs gesteld om als groep (10+ personen) vooraf contact op te nemen met ons. Wij kunnen voor jullie een passend aanbod maken.

 

Kan ik gratis parkeren?

Ja, er is voldoende gratis parkeergelegenheid op het terrein aanwezig voor zowel fietsen, auto's als campers.

vandaag geopend tot 17:30 uur

  • Middellandseweg 4, Oudeschild, Texel
  • 1 mei - 1 november
  • Maandag - Zaterdag
  • 9.30 - 17.30 uur
  • Gratis entree

PLUKDAGEN

Je eigen fruit oogsten kan op plukdagen in het voedselbos. Mandjes en bakjes zijn verkrijgbaar bij de kassa, de oogst kost 7,- per kg. De komende tijd zijn aardbeien-plukdagen wekelijks van maandag tot en met zaterdag.

TERRAS EN BOERDERIJWINKEL

Fruit, noten, kruiden en groenten uit het voedselbos worden dagelijks door ons geoogst en verwerkt. Geniet hiervan op het binnen- en buitenterras of koop deze oogst in onze boerderijwinkel.

OP AVONTUUR IN HET VOEDSELBOS

Ren, klim en kruip over het kabouterpad (geschikt voor kinderen tot 10 jaar) of wandel, geniet, relax en ontdek wat er allemaal groeit in het voedselbos.

RONDLEIDING (TICKETS)

Kom meer te weten over het voedselbos tijdens een rondleiding met aansluitend een proeverij. Rondleidingen kunnen op dit moment nog niet geboekt worden.