free site builder
Mobirise

Zelf plukken op de Plukroute

Tussen eind mei en eind oktober kun je op de plukroute verschillende soorten fruit, snackgroenten en bloemen plukken. Leer tijdens het plukken hoe de gewassen groeien en bekijk de hommels en bijen die rondzoemen.

Mobirise

Zo werkt het

  1. START - Pak bij de ingang van de Plukroute bakjes en mandjes om in te plukken. Je mag zoveel plukken als je wilt, je betaalt per gewicht.
  2. PLUKKEN - Volg de Plukroute door de tuin en pluk je favoriete fruit, snackgroenten en bloemen wat op dit moment rijp is. Eten tijdens het plukken is niet toegestaan. Kijk in de pluk kalender wat er op dit moment te plukken is...
  3. AFREKENEN - Reken het geplukte fruit aan het einde van de Plukroute af, hierna kan je proeven van je eigen oogst. Zelfplukken kost 7,- per kg. Een bos bloemen kost 5,- per boeket.
Mobirise

Pluk kalender

De pluk kalender geeft een indicatie voor de oogsttijd aan. We proberen ervoor te zorgen dat vanaf eind mei tot 1 november dagelijks verschillende soorten fruit, snackgroenten en bloemen te plukken zijn.

De beschikbaarheid is afhankelijk van de oogsttijd van het fruit en de hoeveelheid mensen die je voor zijn gegaan.

GEWASOOGST TIJD
Aardbeieneind mei - eind oktober
Wittebesseneind juni - eind juli
Rodebessenbegin juli - eind juli
Kruisbessenbegin juli - eind juli
Zwartebesseneind juni - eind juli
Jostabessenbegin juli - eind juli
Blauwebessenbegin juli - eind augustus
Dahlia's en zomerbloemenbegin juli - eind oktober
Snack tomatenhalf juli - eind oktober
Snack paprika'shalf juli - eind oktober
Snack komkommershalf juli - eind oktober
Frambozenhalf juli - eind september
Bramenbegin augustus - eind september
Mobirise

Veelgestelde vragen

De Plukroute voor het zelf plukken van fruit, snackgroenten en bloemen is geopend vanaf dat het eerste fruit rijp is (eind mei). De hoeveelheid fruit is dagelijks afhankelijk van de tijd en weersomstandigheden in het seizoen en van de hoeveelheid mensen die je voor zijn gegaan.

Van 1 mei tot 1 november is de Zelfpluktuin geopend:

Maandag 9:30 - 17:30
Dinsdag 9:30 - 17:30
Woensdag 9:30 - 17:30
Donderdag 9:30 - 17:30
Vrijdag 9:30 - 17:30
Zaterdag 9:30 - 17:30
Zondag gesloten

Wij proberen er voor te zorgen dat er dagelijks (vanaf eind mei tot 1 november) verschillende soorten fruit, snackgroenten en bloemen te plukken zijn.

Alle gewassen hebben hun eigen oogsttijd. In de plukkalender op deze website is te zien wanneer welk fruit rijp zal zijn.

De Zelfpluktuin is geschikt voor alle leeftijden en voornamelijk voor kleine gezelschappen.

Voor kinderen zijn het Kabouterpad, de Plukroute, de zandbak en de Theetuin met smoothies en ijs & toppingbar een aanrader.

Groepen van 10 tot 70 personen zijn welkom in de Zelfpluktuin na reservering. Bekijk de groepsarrangementen op de website en neem contact met ons op voor een bezoek.

Mindervaliden hebben toegang tot de gehele tuin. Het Kabouterpad en de Plukroute zijn verharde en deels overdekte paden. Er is een aangepast toilet aanwezig.

Entree van de Zelfpluktuin is gratis.

Je zelf geplukte fruit wordt gewogen en kost 7,-per kg. Een bos zelfgeplukte bloemen kost 5,- per boeket.

Proeven en eten tijdens het plukken zijn niet toegestaan. Na het afwegen en afrekenen van het fruit mag het opgegeten worden. Zo kunnen wij het lekkerste fruit voor je blijven telen.

Mobirise

Combineer met het Kabouterpad en de Plantenkas

Voor de allerkleinsten onder ons is een combinatie met het Kabouterpad een aanrader. Zet een kaboutermuts op je hoofd en leer op het 900 m lange wandelpad hoe je van een zaadje de allerlekkerste jam maakt. Ondek meer...

Heb je na het zelfplukken de smaak te pakken, begin dan thuis je eigen zelfpluktuin met onze professionele planten uit de Plantenkas. Ontdek meer...