free website templates
Mobirise

Familiebedrijf de Zelfpluktuin

Op 3 hectare land aan de voet van natuurgebied De Hogeberg op Texel runnen wij het familiebedrijf 'de Zelfpluktuin'. Het zelfplukken van fruit, groenten en bloemen staat centraal sinds de oprichting in 1994. 

We laten onze bezoekers zien hoe een fruitteeltbedrijf eruit ziet en wat er komt kijken bij de teelten. Het zelf oogsten en daarna proeven van je eigen fruit is natuurlijk de leukste en meest leerzame ervaring. Wij telen zo duurzaam mogelijk en zetten gezondheid en de beste smaak voorop. 

Onze jam, limonade siroop, vruchtensaus, fruittaart, sorbet- en roomijs bereiden we ambachtelijk met zoveel mogelijk eigen fruit en zo weinig mogelijk toevoegingen.

Wij en onze medewerkers zien u graag in de Zelfpluktuin.

Trudy, Judith en Jacco Boersen

mei 1994

'De Aardbeientuin' gaat verder als 'De Zelfpluktuin'

Willem en Trudy Boersen verkopen zelf geteelde aardbeien in een kraampje langs de weg. De vraag is op sommige momenten zo groot dat de kraam niet snel genoeg met verse aardbeien bevoorraad kan worden. Bezoekers stellen voor om zelf een bakje vol te plukken, waarmee het idee voor 'De Zelfpluktuin' is ontstaan.

mei 2019

De Zelfpluktuin viert zijn 25 jarig bestaan

Met de opening van het nieuwe Kabouterpad en Plantenkas en de vernieuwde Theetuin, Plukroute en Boerderijwinkel is het 25ste seizoen van de Zelfpluktuin van start gegaan.